Om oss

Litt om oss

IMI Brass er et av mange brassband for voksne i Stavanger-regionen. Vi er en underavdeling av IMI-kirken på Tjensvoll og øver der på tirsdagskvelder.


Vi rekrutterer medlemmer fra hele distriktet. Selv om vi formelt er tilknyttet IMI Kirken, har vi også medlemmer som er aktive i andre menigheter og noen som ikke er aktive i menighetsmiljø. Vi har et stort spekter i alderen på våre medlemmer, som bidrar til et godt fellesskap og lang erfaring innenfor korpsbevegelsen.


Korpset ønsker å tilby et engasjerende og inkluderende fellesskap med stor spilleglede. Vi jobber kontinuerlig med å oppnå høyere musikalsk nivå, og deltar i blant annet Siddis Brass og NM Brass. Vi har ulike spilleoppdrag, og type musikk varierer fra Frelsesarmeens utvalg til typisk underholdningspreget musikk.


IMI Brass ble stiftet i 1938 som Stavanger Indremisjonskorps. På 1980-tallet ble det ønskelig med et mer tidsriktig og kortere navn, og navnet ble endret til IMI Brass.


Vi har medlemmer som har spilt i mange år og medlemmer som har blitt med i nyere tid, men vi har alltid plass til flere på øvelsene. Dersom du vurderer å begynne i et voksenkorps, skifte korps eller du kommer ny til byen – stikk innom øvelsen vår for en helt uforpliktende samtale.  Ring gjerne til leder eller dirigent på forhånd.

 

Vi har, så langt det rekker, instrumenter dersom du ikke har det selv.

Øvelser er tirsdager kl 19.00 – 21.45 med en pause underveis.

Velkommen!
Jubileum


IMI Brass, eller Stavanger Indremisjonskorps (SIK, som navnet var frem til 1988), har hatt flere større jubileumsarrangement. Ved 30, 40 og 50 år ble det laget jubileumshefter. Disse har vi scannet og de gir et veldig godt innblikk i korpsets historie. Disse finner du PDF-linker til nederst på siden.

 

I 2008 hadde vi også et flott 70 års-jubileumsarrangement markert med konsert og fest.  Denne gangen i IMI-Kirken. Dessverre ble det ikke laget noe festprogram.

 

Vi har lyst å trekke frem spesielt et medlem, nemlig æresmedlem Jakob Hodne. Jakob har spilt i SIK/IMI Brass i veldig mange år. Han fant imidlertid ut at han ville gå over i pensjonistenes rekker og selv om Jakob ikke spiller med IMI Brass, så er han fortsatt en viktig støttespiller.

 

I de aller fleste korps skiftes dirigentene fort ut. Vi har vært usedvanlig heldige. Som jubileumstidsskriftene viser har både Dagfin Løhre (33 år) og Thor Anundsen (17 år) dirigert i mange år og betydd fantastisk mye for korpset. På samme måte som Thor Anundsen var også Per-Erik ordinært medlem før han ble spurt om å ta over. Han begynte å spille i 1992, og overtok som dirigent i 1998. Per-Erik Petersen var korpsets dirigent frem til sommeren 2018, og har i sine 20 år som dirigent inspirert mange. I sesongen 2018-2019 ble korpset dirigert av Linda Saglien Svensen, som også har spilt med korpset før hun overtok som dirigent. 


I IMI Brass er vi heldig med musikanter som tar over dirigentstaven. Høsten 2019 tok Halvor Gaard skrittet fra å være ordinært medlem i IMI til å ta over som dirigent etter flere år på euphonium.